Ateljé Gebbe

Naturlig dagbok

Efterhand som dagboken åldras på min blogg flyttar jag löpande över den hit till min hemsida, där du även fortsättningsvis kan läsa den genom att bläddra i kolumnen till vänster.

direktlänk till min BLOGG

Jag har alltid skrivit dagbok med naturen som företräde, under hela mitt liv egentligen, alltid med en storstilad början den 1 januari. Ivern och tålamodet har varat några veckor in på det nya året. Sen har intresset mojnat, säkert mest beroende på en alltför ambitiös nivå. Det har blivit en växande paus, ett hål, och så har jag efter hand tappat tappat motivationen just på grund av denna ökande ogjordhet.

Men lite sant är det ändå när jag säger att jag alltid har skrivit dagbok. Jag har använt min egen metod, nämligen skissblocket. Sådana har jag fullt av. Säkert hundra stycken, fulla av anteckningar, skisser och siffror.

Mest för min egen skull, men kanske också lite för er skull kära läsare, tog jag upp den tappade orken, det var den 19 mars 2000. Jag tror att den främsta motivationen var att det var nytt och enkelt för mig att sitta ner vid den ganska nyinköpta datorn och börja föra anteckningar. Idén att lägga ut dem på nätet, på min hemsida, kom sen.  Och - och detta är kanske viktigast av allt - jag fick snabbt respons på mitt skriveri. Vid varje slapphet i fullföljandet fick jag post som undrade varför jag slutade.  Dessa gensvar blev en morot och en piska. Så, tack vare alla er, och ni är många och allt fler, som hela tiden läser vad jag antecknar om mina upplevelser framför allt från min närnatur i Ombergsbygden, så känner jag en allt större glädje över att ha fått chansen att vara en förmedlande länk. Det är idag en viktig syssla för mig att föra denna journal.

Samtidigt har jag för första gången på pränt, en stor och ökande kunskap om alla de händelser, stora och små, som jag har varit med om, mina tankar och idéer i ögonblicket, notiser och nyheter just då och upplevelser som tydligen stod ut från det alldagliga. Allt har jag nu tillgängligt. Den där vårdagen för åtta år sedan blev ett verkligt avstamp för mig.

Det skrivna i min dagbok finns där också för dig. Jag bjuder på detta. Materialet är mitt. Jag har tänkt något mer med detta . Så småningom.

Jag tar gärna emot kommentarer och reflektioner från mina läsare.

BLOGG