Föredrag och Studieträffar

Jag är av naturen nyfiken och vetgirig och gläder mig samtidigt åt att få dela med mig till mina medmänniskor. Detta parat med en gedigen pedagogisk utbildning och stor yrkeserfarenhet av lärarjobb inom både mellan och högstadiestadiet samt en naturlig fallenhet för framträdande har gjort mig till en efterfrågad föredragshållare, berättare, kunskapsförmedlare och studiehandledare.

Jag har under många år varit mycket engagerade i sådan utåtriktad verksamhet inom många olika ämnesområden. Det har gällt mera skolpedagogiska ämnen likväl som studiemåleri, bildvisning och kåserier av skilda slag. Stundom har denna verksamhet tagit alltför mycket tid och jag begränsar verksamheten mera idag. Mitt engagemang har de senaste åren ändå varit tämligen omfattande. 

Vid ordnade besök av grupper i ateljén tar jag i regel inte ut någon ersättning. Vissa besök hos konstföreningar sker också kostnadsfritt efter eget intresse men när jag däremot reser ut till föredrag, studievägledning och liknande tar jag ut arvode och reseerättning.

Överenskommelse om tid, tema och arvode bör göras i god tid. Ring eller skicka E-mail för förfrågan.

tfn: 0144 - 318 10  / 070 678 17 21

 

Jag har flera ny bildspel som jag visar. Aktuella teman att välja på just nu ärföljande:

Bildspel om Indonesien av Gebbe Björkman

Ett 45 minuter långt bildspel om en resa till öarna Java och Sumatra under år 2007 Programmet som är fyllt med intressanta bilder av natur i form av foton och målningar är ackompanjerat av spännande ljud och med en muntlig inledning. Sammanlagd tid cirka 1 timma.

Arvode: 1 500 kr plus reseersättning och traktamente vid behov.

Ring för beställning eller mejla. Se ovan!

 


Bildspel om Indien av Gebbe Björkman

Ett cirka 40 minuter långt bildspel om en resa till Goa i Västra Indien. Programmet som är fyllt med intressanta bilder av natur i form av foton och målningar är ackompanjerat av spännande ljud och med en muntlig inledning. Sammanlagd tid cirka 1 timma.

Arvode: 1 500 kr plus reseersättning och traktamente vid behov.

Ring för beställning eller mejla. Se ovan!


Bildspel om Peking av Gebbe Björkman

Ett 35 minuter långt bildspel om en arbetsresa till Kina under år 2007. Programmet är en berättelse om det jag fick vara med om under en mycket intensiv vecka i Peking vid tryckarbetet med  boken "Vilda växter i Norden" Jag utlovar ett spännande  och annorlunda föredrag om ett annat sättt att besöka Kina på. Med en muntlig inledning är  den sammanlagda tiden för föredraget en knapp timma.

Arvode: 1 400 kr plus reseersättning och traktamente vid behov.

Ring för beställning eller mejla. Se ovan!


Övrigt att välja på:

1.

Mitt konstnärskap

Jag kåserar och berättar om mitt liv som konstnär. Jag lägger upp en temperamålning inför publiken och berättar samtidigt. Det hela avslutas med tid för frågor, diskussion och uppföljning.

Ett mycket uppskattat spontant och fritt föredrag som tar ungefär 1 - 1½ timme.

Arvode + reseersättning och ev. traktamente.

2.

Hur gör jag litografier?

Ett svårt ämne som fascinerar. Jag visar och berättar hur man gör den speciella och moderna formen av litografier på plast. Vi diskuterar om vad grafik är och vi ser olika exempel.

Ett program som vänder sig främst till konstföreningar och studiegrupper. Tiden ca 1 timma.

Arvode + reseersättning och ev. traktamente.

3.

Små, små under

Ett enkelt och fritt kåserande om naturlivets småttigheter, som vid närmare betraktande visar sig vara inget mindre än verkliga små under.

Ett program för små nära grupper. Tidsåtgång ca 1 timma.

Arvode + reseersättning och ev. traktamente.

 

4.

Måleri på duk

Jag kommer ut till föreningar och företag i därtill lämplig lokal för en stunds måleri med akryl på duk. Resultatet brukar vara positivt och överraskande för de flesta. Lämplig gruppstorlek cirka 10 personer.

Ett vågat och nytt grepp som ger avkoppling, spänning och nya idéer. Tidsågången 3 timmar.

Arvode + materialkostnader, reseersättning och ev. traktamente

 

5.

Akvarellmåleri

Jag kommer ut till skolor och föreningar. Vi målar och diskuterar den primära akvarelltekniken. Temat kan byggas på i flera steg.

Tiden 2 timmar per gång i grupper upp till normal skolklass.

Arvode + materialkostnader, reseersättning och ev. traktamente.

 

6.

Guidningar i bygden

Vi träffas efter överenskommelse för gemensam resa / promenad i bygdens rika kultur och natur. Inriktning och plats kan varieras efter önskemål.

Lämplig tidåtgång 2 - 3 timmar eller mer.

Arvode + reseersättning och ev traktamente.