Ateljé Gebbe

Teckningen

Inte en dag utan ett blyertsstreck. Så har jag för mig att det berömda uttrycket är ungefär, sagt av någon stor konstnär, kanske Leonardo da Vinci.

Så är det i varje fall för mig. Jag tecknar nog varje yrkesverksam dag. Något och allt. Tecknandet är nämligen grunden och förutsättningen för mig i mitt arbete. Jag har i min ateljé mängder med skissblock fyllda av skisser. Där finns allt jag har samlat på mig av intryck och upplevelser från nära ting till exotiska platser. För varje år ökar traven av bilder.

Men ingenting är självändamål i detta. Jag går stundligen tillbaka i tid och rum genom mina skisser, tillbaka till en återupplevd verklighet. Allt kommer igen, allt som var, dofter, färger och former.

I mitt huvud finns minnet som förstärker och förstärks. Konsten är att slappna av och låta hjärnan via handen överföra det " färdiga" motivet.

Jag tecknar i tusch, blyerts, kol, kritor och laveringar. Sällan blir teckningen idag själva slutmålet, det var så mera förr, när man som illustratör hade tekniska begränsningar att ta hänsyn till inom trycktekniken.

Men ännu händer det att teckningen får bära ända fram. Detta är extra skönt

Några smakprov innan du är välkommen att gå vidare.

 

 

Gå vidare