Hälsningar & åsikter / Regards & Opinions

 

   

137.

Tack för en fin naturlektion på Väversunda fågeltorn idag, tisdag.

Hälsningar Ulric, Ann-Britt, Agneta och Willy
 

   

136.

Hälsningar som inkommit på min sida

Svenska konstnärer

2008-03-11
Från: Andrea Femerstrand
Wow vilka underbara målningar! Älskar djurakvarellerna och "bokskog". Så inspirerande! Helt underbara färger. //Andrea
  
2008-03-08
Från: Brita Holvid Fastlund
Vilka vackra bilder! Va du är skicklig.
  
2008-03-07
Från: Ingemar Nyström
Hej Gebbe, välkommen till SvK, jag har varit medlem nästan ifrån starten och trivs väldigt bra med det. Lägg ut fler bilder, och gärna stora bilder som är lätta att se! Hörs!
  
2008-03-06
Från: Karin
Underbar presentations bild, superbra konstverk. Välkommen!
  
2008-03-06
Från: Inga-Lill Jansson
Din målning "Solvass"är fantastisk.Dina andra målningar tycker jag också om,men den här är min favorit.
  
2008-03-06
Från: Leena Andersson
Så vackert och härligt måleri!
  
2008-03-06
Från: Anita (support@kultur1.se )
Välkommen! till SvK.

 

   

135..

Boken Nordic Wildlife Art är fantastisk. Jag är mycket nöjd. En perfekt julklapp till alla naturintresserade.

Kirsten

   

134.

Hi!

Came across your work whilst looking for something else. Great work!

Cheers

Jean Chou

 

   

133.

Härlig sida! Skönt att läsa det du skriver och underbara målningar!

Tack

Agneta W.
 

   

132.

Hej Gebbe!

Vill bara meddela att andhonan lever, hon som blev anfallen av en rovfågel härom veckan. Har studerat henne idag o i vassen sprang fem små ungar, underbart att se.

Hälsningar Lotta
 

   

131.

Hej Gebbe.

Jag var ute vid din stuga för att spana efter snok långfredagen. På din komposthög låg en riktigt maffig snokhona.

Janne
 

   

130.

Hej!

Råkade av en slump hamna här på din hemsida. Verkar vara en massa fina bilder att titta på.

Ska snoka vidare nu. Ha det bra.

M v h

Dan
 

   

129.

Hej pappa!

Har precis varit inne och läst din härliga och livfulla reseskildring från Bejing. Vilken upplevelse du har varit med om! Jag blir så stolt över dig!

Kram din Emma
 

   

128.

Hej morbror Gunnar.

Nu har jag njutit av dina Kinaresa..

Kram Jenny
 

   

127.

Gebbe Björkman!

Underbart helt klart att få läsa om Ombergsbygden i Din Naturliga Dagbok, det är ju guld! Det är ju där, mina kära verkar och är, så till den och till dom mina tankarna bär. Och så berättade Du om domherrarna mina älsklingsfåglar... En gång fanns de på vykort... De såldes ut, tog slut...Så Sir, varför inte göra fler, oh jag ber, det är ju den vackraste fågel man ser...

Just nu har vi mest regn och blåst! Men inne är det skönt och varmt! Och kaffe väntar på på mej...

HEJ!!! Ewa Nilson
 

   

126.

A picture is worth a thousand words........

Eddy Nelson

   

125.

Hej!

Jag tycker om dina vackra fåglar.

Birgitta Hane Lazzali
 

   

124.

Hej,

 

Vill bara skicka ett meddelande från svunnen tid. Det är kul att se hur bra du blivit. Jag har följt dig genom åren och har en del litografier men inga målningar, du har blivit så dyr!

Vi hade en tid tillsammans slutet 60-tal början 70 i Mjölby fältbiologer. Jag var med och byggde Tåkerns station, den allra första, du var med ibland, Flinta, Bosse Ebenman och Ken bl a. Dina verk från Tåkern minner bl a om dessa tider.

Jag bor numera i Småland men återvänder gärna på våren till Tåkern. Jag har idag beställt några litografier av dig (till julklapp) men jag är sugen på en riktig målning, tyvärr verkar mycket vara slutsålt. Ska fundera på skatan, det är lite för mycket rött i den bara för att den skall passa i rummet.

Ha det gott!

Janne Nilsson
 

   

123.

Hei Gebbe!

Helt tilfeldig fant jeg siden din. Jeg likte veldig godt dine fugelakvareller. Selv har jeg malt måker og ternefugler. At du også  maler i stort format som 103 x 80 cm synes jeg er spennende i akvarell. Dette var inspirerende!!

 Min hjemmeside er : www.bjorgstromme.info

Mvh.

Bjørg Strømme

   

122.

Hoppas du och dina kompisar fick en trevlig helg på Gotland. Välkomna åter.

Per Smitterberg
 

   

121.

Your blog is beautiful.

I am afraid I have to learn Swedish language soon.

Best regards Jozsef Majer Dr. Hungary

 

   

120.

Tack Gebbe!

Då har jag svar på bägge mina undringar:

OBS att mina iakttagelser gjordes i STADEN: För en dryg vecka sedan surrade en kolibri runt fuchsian utanför dörren. Redan på lördagen hade jag svaret i Naturmorgon där flera personer hade hört av sej om den stora dagsvärmaren. Något tidigare i tiden upptäckte jag en stor larv krypande över gatan mot vår hagtornshäck. Den hade viss svårighet att ta sej uppför en liten jordbacke och rullade runt ett par gånger så jag fick se den runt om. När den kom till stammen var det inga problem. Då gick det snabbt för träfjärilslarven, som den tydligen heter, att klättra upp. Igår hittade jag ett halvt, färskt, vitt äggskal i gräset ute vid torpet vid Omberg. I storlek som ett duvägg, kanske. Var det något ovanligt, eller

Hälsningar Berit Kvist

 
 

   

119.

Hei Gebbe,

Lenge siden vi hadde kontakt, men jeg følger med på din hjemmeside for å se om det dukker opp en akvarell for salg som jeg faller for. Har du noen som kommer for salg den første tiden Ser at du også jobber men illustrasjoner til en artmonografi over pilfink.Den boka må jeg ha i boksamlingen, kan du skaffe meg en med signatur når den utkommer.Jeg har har vært nok en sommer på Bjørnoya blandt tusner av sjøfugl. Sesongen var som den pleier med mye dårlig vår, men hadde mange fineopplevelser med fugl.polarrrev og storkobbe.

Ha en fortsatt sin sensommer

Odd Kindberg

 

   

118.

Hej, igen!

Vi följer i dina fotspår!! Tidigare var det Backwood Camp i Goa. Fantastiskt ställe! Nu har vi varit i Spanien och då plockade jag fram din reserapport och ringde Casa Guilla, på chans med mkt kort varsel. Bingo! Jag måste säga att barnen uppskattade detta stället än mer. Poolen, maten, bemötandet och utsikten. Vad kan man mer begära! Vi stannade två nätter och minns det med värme.

Tack än en gång och lev väl!!

Mvh

Petter Lindholm


 

   

117.

Roligt att besöka dina sidor - vilken imponerande produktion!

Jag har precis skaffat hus vid Tåkerns strand, Furåsa, och vill veta mer om trakten och de som driver olika slags inspirerande projekt i bygden. Jag är själv skribent och formgivare och har jobbat mest med Svenska Dagbladet, Bonniers, STF och nu Lars Jonsson och Vamlingbo Prästgård. Ja, jag är gammal ornitolog/fältbiolog.

Roligt att se en bild på min namne Carl Fredrik Lundevall! Jag satt med i Lidingö Naturvårdsförenings styrelse i början av 80-talet, då Carl-Fredrik och Nisse Linnman var tongivande styrelsemedlemmar. Själv var jag bara en gymnasieungdom. Jag kommer att fortsätta besöka din trevliga sida och ser fram emot kommande utställningar och annat jag tipsas om på dessa sidor!

Tack!

m v h Carl Fredrik Holtermann

 

   

116.

SIR!

Tack för att Du ordnade brevpappret! Hörde att jag fått två almanackor! Tusen tack Men vi missar konstrundan, JÄRNSPIK, kommer till Ödeshög först på pingstafton...Det känns inte roligt alls...Jag har tittat på kartan och sett att det är många som är med...Så jag önskar att allt skall gå vägen för er...LYCKA TILL!

Du inte bara målar grannt med fotograferandet tycks det visst vara likadant. Vilka underbart vackra bildvyer jag sett, på blommande vårblommor och så, en bäck som jag inte ens visste att den fanns, å så en duk som väntade på mer substans... Å så fikapausen den sköna, ute i det gröna... Visst är Sverige vackert till tusen, å Östergyllen pärlan, som gör susen, för er som bor där och för oss som hälsar på, då och då...Ha det bra och hej då!

Ewa och Lasse Nilson
 

   

115.

Vilka fantastiska målningar! Med värme och ny skrivarinspiration går jag vidare i denna dag.
 

Åsa Melander

   

114.

God eftermiddag!

Minns Du brevpappret som saknade kuvert...Hinner Du att ordna kuvert till pingst så kunde vår dotter komma in och köpa det...Du frågade också om jag behövde fler almanackor, jag sa NEJ, min dumbom...Har Du fler vore det fint om Du skickade med henne ett ex...Vi kommer till Ödeshög, troligen pingstafton...Kör vidare på pingstdagen, mot Karlsborg och fästningen!

Tack för senast och FIN VALBORG önskar vi Dig!

Ewa och Lasse Nilson

 

   

113.

I found your site through Avisen-Avk International Art Gallery, and I enjoyed it. 

I too attempt to represent nature in oil--albeit not as well as you.  I maintain my site myself at www.thewisechoice.com. I just wanted you to know that I was here. 

My heritage is Danish and I spent a summer in Northern Jutland in 1957. 

Keep up the good work. 

Cheers, Kay Wise

 

   

112.

Du har en härlig känsla för naturen. Ville bara säga det.

Johan

   

111.

Hej pappa.

Nu har jag kollat av hemsidan ordentligt, hade missat nästan hela mars i dagboken... Jag, liksom du, längtar efter våren! Skottlandsbilderna gav sköna minnen tillbaka. Idag påminner Uppsala om Stirling - domkyrkans torn är gömda i dimman och ett fint regn hänger i luften, som en dusch från blomsprutan ungefär. Skottland så det förslår.

Nu förstod jag också att min gissning på nötväcka var felaktig. Men som av en slump såg jag en igår i kastanjen utanför mitt köksfönster. Jag blir alltid lika glad när jag ser nåt på nära håll och känner igen det. Fågelkortleken kommer tillbaka i minnet...

Vi ses om ett par veckor, när du och mamma kommit tillbaka från Spanien. Längtar efter er!

Puss och kram!

Hanna


 

   

110.

Hej Gebbe!

 

Jag har en tid letat efter Ödeshögs ursprung och nu hittade jag nåt som jag tycker är intressant. Har tänkt göra en låt om Ödeshög med omnejd till invigningen av årets konstrunda och kanske kommer jag på nåt och då ville jag veta lite mer om historien. Jag hade inte kommit längre än du - dvs "Ödirs hög" men nu tycker jag det börjar likna nåt. Dessutom - som kanske inte alla vet - är "Ösjö" det äldre namnet på Ödhishög/Ödeshög - enligt gamla kartor...Kul tycker jag!
 
vänligen
Hawkey
 

 

   

109.

Hej Gebbe,

Vad roligt att se sig själv på ett gammalt men bra foto. Jag tror året var 1976.( Se dagboken den 8 mars 2006 länk). När man ser sig själv på ett trettio år gammalt foto inser man att mycket vatten flutit i Renstad kanal sedan dess. Jag minns inte vad fotografen hette men journalisten var Ulla Andersson, numera boende söder om Gränna.

Vänliga hälsningar Björn Olsen


 

   

108.

Hej Gebbe Björkman

Tack för almanacken den var jättefin. Det är skönt att du är på nätet igen! Jag saknade de små naturberättelser. Jag undrade om du hade blivit sjuk, tänkte inte på att de kunde vara tekniska problem.

Jag vet inte om du kommer ihåg mig. Jag och min man var på Martrand på din utställning där, vi pratade om domherrarnas läten och om att du var med i naturmorgon. Min man hade ett dårligt ben och kunde nästan inte gå, men det är bra igen.

Jag köpte en oval bricka med blåsippor och den är jag väldigt glad för, jag tycker om att man kan se alla penseldragen.

Hälsning Anne Bajlum Göteborg 
 

   

107.

Hej Gebbe!

Jag är hos Ella och sover över i natt. Vi är inne på Internet och tittar på marsvin. Sedan hittade vi din sida.

Kram från Moa
 

   

106.

Hej

Igår - den 9/12- kom jag gående på trottoaren utanför S:t Eriks sjukhus på Fleminggatan  på Kungsholmen, mitt i centrala Stockholm. Det var vid lunchtid, solen bröt just fram för första gången efter en alldeles för lång period av grå dagar. Då mötte jag några ynglingar, alla med blicken mot skyn. Härligt att få höra koltrasten sjunga, utbrast en av dem. Det var inte en koltrast, utan en bofink som sjöng som om det vore vår. Idag befann jag mig på samma ställe, på tidiga förmiddagen. Vädret var klart med några minus-grader. Från toppen av ett av de stora träd som kantar gatan just där, ljöd bofinksången med en intensitet som en vacker vårmorgon på Omberg. Övervintrar bofinken verkligen så långt norrut, och var det inte en riktigt originell typ, som drillade glatt denna karga årstid.

Mvh Sigvard Sunvisson

 

   

105.

Hej.

På Berzeliusskolan i Linköping finns en särskola. Eleverna  gör varje termin en tidning som delas ut till elever, personal och dagcenter. En av våra elever har skrivit om talgoxen. På nätet hittade vi en talgoxe som du har målat. Den fanns på sidan Facit och segrare. (Under bilden står det Tomas Håkansson, som är en kompis till mig, och om jag minns rätt en avlägsen släkting till dig). Nu undrar vi om vi får använda bilden i vår elevtidning.

Mvh Bengt-Göran Björk

 

   

104.

Jaha du har varit i Spanien. Jag har sökt dig några gånger men nu förstår jag varför man inte fick något svar. Jag åker till Madagaskar på måndag den 31:e okt., är borta i tre veckor. Vi hörs när jag kommer hem.

Hälsningar Janne

   

103.

DIN DAGBOK...

 tog mig till Ödeshög på en sekund, så på stund, var jag där! En ort som vi har kär, å snart, dit det bär..Igen! Å jag kan titta in i Din butik och affär...Å säkert, kan jag  handla något där! OM DU ÄR DÄR!!!!!!Blåsippstavlan hänger kvar, i minnet ännu men  jag är glad, att jag hann se den  Du...Vad som lockar mer, är domherrar....

OK! HEJ! HA DET BRA!

Ewa-Britt Nilson
 

   

102.

6 oktober 2005

God förmiddag Sir!

Jag har sett ett tavla jag gärna skulle vilja köpa, den med Omberg och Stora Lund ,600 kr...  Finns den kvar när vi kommer  till Ödeshög i november kommer jag in och köper den...

Men BLÅSIPPETAVLAN  den som gick för 20.000 kr den drömmer jag om NU och ALLTID! På den lyste höstlöven som guld! Den vackraste jag har sett! Men jag får vara glad att jag hann se den Ha en bra dag! Här i Landskrona är det strålande sol, man kan tro att  vi är  sommaren ännu!

Ewa-Britt Nilson
 

   

101.

26 september 2005

Hej morfar! Jag längtade så mycket efter dej så mamma och jag gick in på din hemsida för att titta på lite kort av dej. Jag klappade på dej på skärmen. Jag kommer och sover hos dej och mormor nästa vecka. Då kan vi gosa och busa.

Pussar och kramar från Din Ella


 

   

100.

Hello, from a very bad day here.

 

Your short note on EBN seemed to me like a HAIKU poem.
More please !!!!!

 

Peter Burness 

 

   

99.

My dear friend

 

It would be a great pleasure to have you as our guest on Saturday, May 28, 2005 between 6 and 10 p.m. at the ART STUDIO 596 Aden Hill Road, Parksville, New York, for an opening reception of Frank Kulon’s exhibition of artworks.
There will be a live band and an open bar.
 
We sincerely hope that you will be able to attend.  We would be honored by your presence.  
 
 
With many thanks and great appreciation,
Franciszek C. Kulon, artist and owner of
The FCK ART STUDIO New York

 

   

98.

Grattis till det fina stipendiet! Det är du värd!

Fin hemsida, ger inspiration! Om förkylningen ger sig dyker vi nog upp på rundan. Barnbarnen har undrat länge när det är dags. De tycker det är lika roligt som jag och den övriga familjen. Skulle gärna vilja lära mig att göra litografier. Säg till om du har någon kurs. Det sa jag visst redan när vi var med i Mjölbygruppen.

Hälsningar Birgitta

   

97.

Tack för din inspirerande dagbok! :)

Josefina
 

   

96.

Hej Gebbe!

Fick idag tack vara Christina på mitt jobb veta om din sida. Helt fantastiskt! Så imponerande. Underbara målningar och Dagboken ger mig en enorm inspiration. Jag är överväldigad. Tänk att få skänka så många människor den glädje som du gör genom det du målar och det du skriver.

Tack för att du vill dela med dig.

Birgitta Franzén

 

   

95.

Käre Gebbe, broder,

Vilken glädje jag har haft av din dagbok. Tack!

Självklart gillar jag dina bilder; de hugger tag i mej - fast ömt. Men du har ju ett sånt sjuhelvetes vackert språk också!

Nu är det som att jag hör dem, de vinande vingarna över slätten

"mot Vätterns öppna storvatten och vidare mot havet"

Stefan Andhé

 

   

94.

Kul att se en kollega som jobbar så aktivt med sin hemsida. Precis som det ska vara. Jag uppdaterar min så gott som varje dag, vilket gör att den blir levande och intressant för dom som kommer in på den. Och vill återkomma. Tyvärr så hinner jag inte sköta min dagbok så ofta som du gör. Ska bättra mig dock. Gratulerar till en trevlig och ambitiös hemsida!

Med Vänlig Hälsning Ingemar Nyström Illustratör och bildkonstnär http://www.ingemarnystrom.nu

 

   

93.

Hej Gebbe!

Har med intresse följt ditt arbete med hissväggen Flera målningar är bland det bästa du gjort, enligt min enkla uppfattning. Vad händer med originalen när väggen är på plats? Finns det någon möjlighet att bli ägare till något verk

Brukar även ögna igenom din blogg. Trevlig läsning.

Hoppas på snar vår gör även jag.

Anders N.

 

   

92.

Jag skulle gärna få ett vernissagekort, så jag kan se när du har utställningar.

Hälsningar Micke

Ps. Synd att röd sommar äng var såld.


 

   

91.

Hej Gebbe!

Det är minst sagt en häftig hemsida Du har. Vilken energi, dagbok varje dag. Vi ses om några timmar.

Sören i Nyköping.
 

 

   

90.

Hej Gebbe,

Vilken fantastisk hemsida du har! Både informativ, vacker och rolig!

Jag skriver till dig med anledning av att jag snart ska påbörja mitt examensarbete vid JMK (Gamla Journalisthögskolan) i Stockholm. Min stora förhoppning är att kunna skriva ett längre reportage om Dags mosse - om dess historik och om människorna som bor där i dag. I din dagbok såg jag att du har gjort några inlägg som handlar om Mossen, och jag undrar om du kanske har fler erfarenheter och kunskaper att dela med dig av, alternativt om du känner andra personer som sitter inne med detta.  I så fall får du väldigt gärna höra av dig till mig.

Vänliga hälsningar,

Ulrika Lindqvist

 

   

89.

Hello Gebbe

While on a quest for Meaning and Heart in Cyberspace I found the Splendid Aesthetic Expression which is your website. I enjoyed you Invigorating Creative Pursuit. Navigating your Garden was a true Pleasure , you were Born to Bloom . May you sink your Roots into what is Holy that you may always be Connected with Sacred Mother Earth.
My name is Micheal Teal. I am a Poet , Psychic and Spiritual Advisor in Ontario Canada . I found your site Vibrant and Captivating. You have a Unique Flavour which is Pulsating with Life. Thank you for sharing your Vision. I wish you the Power of Personal Freedom that you may Explore Unlimited Possibilities.
May the Winds of Life blow Softly and Sweetly that you may Sail the Seas of Heaven.

Yours in Life Honouring Wisdom
Micheal Teal
The Ancient One
 

   

88.

Hi Gebbe. If you want I can help you with the correct Spanish version of your web.

Best regards,

Juan Carlos

I have been seeing your website with fantastic
drawings, I collect all type of postcards with birds, I think that I will do an
order to you, the t-shirts also are very pretty.

Bästa hälsningar,

Juan Carlos
 

   

87.

Just found your site. What talent. The way that you capture the atmosphere of the landscape. You can feel the warmth in the butterfly pictures.Terrific.

Brian Bates, Scotland

 

   

86.

Hej,

Testade fjädersidan du tipsade om - kul!!
Just sådana sidor är sånt man ofta saknar ute på nätet och i
tidskrifter.

Fortsätt!

Hälsningar
Måns Hjernquist, Gotland
 

   

85.

Hej,

Jag håller på med ett arbete om naturmålare. Jag vill prata med några som är professionella målare, som har det som sin Huvudsakliga sysselsättning . I höst skriver jag en c-upsats, efter jul fortsätter jag på D- kursen. Får jag ett bra material, finns även intresse att ge ut arbetet i bokform. Till höstens arbete gör jag telefonintervjuer med ca halvdussinet konstnärer.

 Kan du tänka dig att avvara någon timme för en telefonintervju, så meddela mig.
 
Vämliga hälsmingar

 

Olof Hällqvist

 

   

84.

Hej!

Hittade din reserapport från Goa på nätet. Kul och väldigt smakfullt gjord, verkligen! Jag ska resa dit i februari med min familj. Skulle också vilja komma till Backwood Camp men får ingen kontakt med dem. Varken via mejl, fax eller hemsidan. Har du någon uppdaterad adress eller tog det lång tid att få svar Tacksam om du ville höra av dig. Tror du två tonåringar 13-15 år gamla med skogsvana har något utbyte av en kortare vistelse där Svårt att svara på förstås. Återkommer gärna när jag fördjupat mig i din hemsida som verkar väldigt inbjudande!

Med vänliga hälsningar

Petter Lindholm
 

Hej igen!

Tack för ditt svar på mina frågor om Goa och Backwoods. Jag fick faktiskt svar senare samma dag! De skrev bla att många skådare har tagit sina barn med! Återstår att se om jag tillräckligt kan inspirera mina...Varma senhösthälsningar

Petter Lindholm
 

   

83.

Hei Gebbe.

Lenge siden jeg har vært innom på dine auksjoner.Har sett på dine skäggmesbilder som du stiller ut. De likte jeg utrolig godt. Hjemme i Søgne hadde vi hekking av et par i 2002, det var en sensasjon for oss lokale ornitologer. Jeg hadde mange timer ved sivskogen for å følge med disse fuglene. Vakre fugler. Dine bilder er som hentet ut av dette miljøet,v eldig bra. Er det frekt å spørre om hva prisen blir på dine skäggmesbilder.

Hilsen Odd Kindberg
 

   

82.

Jag längtar efter din tävling....kommer den?

Tomas Håkansson
 

   

81.

Heisan Gebbe!

Dine månedlige auksjoner og konkurranser er savnet!
Jeg er stadig innom for å sjekke om det har kommet noen oppdateringer, men
så langt uten hell...

Håper du får tak i en ny skanner snart!

Ha en god sommer!

Vennlig hilsen

Morten Günther
 

   

80.

Hej Gebbe,
Lycka till med utställningarna!
De kan nu ses på arrangemangsidan.
 
Med venlig hilsen
Redaktionen
0045 54660810
info@avisen-avk.com
www.avisen-avk.com

 

   

79.

Hej!

Tack för inbjudan som kom med post idag. Det är osäkert om jag dyker upp. Var hos Anders Z i lördags. Dina akvareller var bäst. Kunde inte motstå Hunger.

Vänligen

Anders N
 

   

78.

Hej Gebbe! Jag målar själv och skulle vela lära mig litografi. Är det något som du håller kurs i möjligtvis Finns det möjlighet att komma till din atelje och titta hur man gör Vet inte var du bor, kanske en bit uppåt i landet Vilka vackra tavlor du målar! Själv målar jag lite mer abstrakt. Inspireras av Chagall och Lillan Michelin väldigt mycket.

Är tacksam om du ville svara snart.

MVH /Maria Malmqvist
 

   

77.

Hej Gebbe!

Var på Heda marknad i helgen, tänkte jag skulle ha pratat med dig lite, men du var hela tiden upptagen med folk som ville precis som jag prata. Jag m fl antar jag, saknar din tävling och auktion på nätet. Hoppas du försöker dra igång igen efter denna sommar.

Ha en fortsatt trevlig sommar.

M v h Berith
 

   

76.

Tack för en, som vanligt, trevlig konstrunda.
Tyvärr har vi väl numera varken plats eller råd med så många konstverk. Därför sätter vi extra värde på att kunna se dem på plats.

 

Helge, Siw, Birgit och Bosse

   

75.

Hej Gebbe!


Tack för att du tog emot oss från Penseldraget i Linköping, den 2 juni i din atélje! Spännande att lyssna på dig!

Vi pratade om att du hade hjälpt kommunen med broschyrer för Tinnerölandskapet. Dina målningar finns på informationsskyltar som står vid entréer till naturreservatet.


Trevlig sommar
Bita Almasian
 

 

   

 

74.

Hej Gebbe!

 
Ville bara tala om att du är månadens konstnär under maj månad 2004 på Kulturnät Östergötland. Du hittar text och bild i LÖPSEDELN på förstasidan.
Mvh


Elisabeth Strömberg
Kulturnät Östergötland
http://www.kulturnat.se
Länsbibliotek Östergötland
Box 1791
581 17 Linköping
 

   

 

73.

Hej Gebbe

Jag har läst din intressanta artikel om sippor (på internet), kul att någon bryr sig. Jag vill berätta om en fylld blåsippa som numera bor i min trädgård. Plantan är precis lik en blåsippa, de gröna bladen ser identiska ut och blomman också, förutom att de är fyllda likt rosor. Plantan hittades av min farmor 1939. Den växte i skogen en halv kilometer från Fårö kyrka. Hon flyttade plantan till sin trädgård i Kyrkviken på Fårö. Sedan dess har den pliktskyldigt blommat varje år. Plantan verkar vara steril. Det växer sippor i alla möjliga färger - vita, röda, blå alla med olika nyanser - alldeles i närheten. Men plantan har aldrig förökat sig.
 


Är det en mutation eller är det en känd hybrid???

Bilderna är tagna i skymningen så blommorna är lite slutna.

Vänliga hälsningar från Kyrkviken på Fårö.

Ulf Hansson
Svens Fårö
620 35 Fårösund
 

 

   

 

72.

Hej!

Det är alltid lika intressant att läsa din dagbok. Jag jämför med mina iakttagelser vid Vätterns norra strand. Jag har fritidstorp i Stortorp, Harge, en udde i Vättern. http://nof.orebro.se/lokaler/09/

I söndags såg jag första lärkan, första bofinken, flera knipor, skäggdopping och så tofsviporna som uppvisningsflög. Härligt. Men jag saknar din tävling!!!

Jag hoppas du kommer igång med den igen snart.

Bästa hälsningar.

Lars Elmqvist
 

   

 

71.

Hej Gebbe!

I torsdags hade jag tur och otur. Gjorde en sväng runt Tåkern. Såg 5 arter gäss och några tundrasvanar, det var tursamt. Gjorde även en sväng till Ödeshög för att se om du var i ateljén. Mötte dej på väg från ateljén, du hade väl hunnit 100 m, det var otur. Missade dej således med några minuter. Jag tänkte höra lite om ditt målande - kommer auktionen på nätet att återuppstå, den trevliga bildtävlingen, har du utställning vid Kristi Him.f.dag, målar du flera Indiska flygfän, har du funderat på att avyttra några Indiska kungsfiskare och kan du tänka dej att måla några av mina Indiska favoriter som beställningsjobb

Vänligen Anders

PS När du fick massor med nysnö föll det inte en flinga här i Motala! DS

 

   

 

70.

Hej!

I slutet av april 1995 var du i Halland och målade en serie tavlor i form av en dagbok. Jag träffade dig vid Ringsegård och vi åkte för att titta efter en ringtrast. Denna hittade vi inte utan fortsatte till Uddaveka där vi hade en Mindre hackspett som trummade på ett hustak så att den lät som en kulspruta. Detta blev en av tavlorna i serien, som nu mer hänger på min vägg.

Idag var jag av en händelse ute och sökte på internet efter en bild på en trollslända. Jag fick då fram en bild av en hand med en trollslända i. Under stod en webadress till en dagbok som jag blev intresserade av. Då får jag upp din hemsida till min stora förvåning! Lustigt sammanträffande!

Mycket trevlig hemsida och det syns att du är kreativ och duktig. Jag tycker om din stil för att inte tala om motiven. Jag kanske köper något en dag.

Mvh Mattias Jonsäter
 

 

 

69.

Hi,

This is just a little message to the Björkmans thanking you for my lovely postcard. Sorry it has taken so long for my respons. I have been busy making lots of beer for your next visit. Cheers, Skål and all the best. Hope to here from you guys soon.

x all my love Paul Cornwell

68.

Vi har besökt din hemsida.

Vilka konstverk och vilken fantastisk hemsida. Vi lägger in den som en länk i vår hemsida.

Hälsningar från Bodens Konstförening

http://www.akvarellerna.tk/

 

67.

Tycker om din naturliga dagbok!

Josse

66.

Hej pappa!

Härligt att se lite vårbilder hemifrån Slätten och Tåkern i din dagbok. Vårkänslorna börjar sprudla!!

Emma

65.

Vi tittar mycket på myskbocken och blommorna varje dag!

Gunnel och Yngve

64.

Pappa,

vilket underbart kåseri om kungsfiskarna i Indien - jag satt trollbunden...

Hanna i Skottland

63.

Hej Gebbe. Det var länge sedan jag skrev till dej. Hur mår du. Är allt bra?

Merdin

62.

Hej Gebbe

Hade gärna kommit till din utställning i Linköping i helgen. Var i Sverige tills den 20 oktober. Tittar alltid i den Dagbok hur det är hemma och såg att vintern kommit med snö!

Agneta Bogs

61.

Hi, just found your site. Good to see what you are painting!

Richard Hart

60.

Fantastiskt vacra tavlor!

Maria

59.

Hej Gebbe

Fann din hemsida via Corren. Minns dig från Lagmansskolan i Mjölby, då den var gymnasieskola. Gick där 68-71. Du undervisade i biologi. Du och Stig Eriksson (matte) och Sven Stolpe (Svenska) har satt mest spår. Tror att "tecknings-fröken" hette Hillar. Dina teckningar/tavlor är så bra

God Jul!

IngBritt

58.

Hej Gunnar,

Ska skriva i din digitala gästbok också. Det var kul att både besöka din utställning och träffa dig igen efter alla år.

Mvh Håkan

57.

Jag hittade din berättelse om kajan genom en kompis hemsida. När jag var liten såg man nästan inga kajor utan bara massor av skator och kråkor. Det verkar som om kråkorna har fått ge efter för kajor nu för tiden. Något som jag däremot undrar är hur en råka ser ut. Vet du?

Gullmarie

56.

Hej.

Vi såg dina fina tavlor. Du verkar trevlig på bilden. Vi har Emma som fröken i skolan. Hon är snäll och rar.

Cassandra, Linda, Robin

55.

Gebbe!

Va fin tändsticksask du har målat. Vi ska på läger på onsdag.

hälsningar Merdin

54.

Tjenare Gebbe!

Råkade snava över din hemsida idag.., Ser ut som du har ett gott och rikt liv som konstnär.

hälsar Anders Boström ( som ett spöke från slutet av sjuttiotalet)

53.

Hej Gebbe!

Har just läst dina reseskildringar igen. bilderna från Marocko var ju kalas!

Johan Åhlund

52.

Hej pappa!

Tänkte bara säga att du väl kan skriva en liten rad i din naturliga dagbok att vår lilla tornseglare nu är på väg mot varmare länder. Eftersom du skriv om honom tidigare, menar jag, så att alla vet att han överlevde.

Nu ska jag gå in och gissa på månadens bild!

Puss och Kram från Emma

51.

Tack för ett lärorikt och trevligt framträdande hos Mjölby Rotaryklubb.

P-H Hasselberg

50.

Hej Gebbe.

Inventeringen gick bra (korna lämnade mig ifred)

Jag hittade lite roliga växter längre ut mot vasskanten. Min personliga favorit smalkaveldun finns redan i dikena i hagen innanför din Stuga. Det är en trevlig och informativ hemsida du har snickrat ihop. Mycket trevlig!

Med vänlig hälsning Patric, ängs- och betesmarksinventerare

49.

Hej Gebbe!

Länge sedan nu..Jag hade dig som lärare i Fritt valt - Fåglar för ca 25 år sedan... ( Så länge). Fast då öhette jag inte Alexander (!) Jag har sett dina alster några gånger tidigare. De är verkligen bra! Försökte hiutta några bilder av dig på Naturhistoriska i somras men du fanns bara med i katalogen.

Har följt dig med intresse genom mitt yrke som tryckare också. Gillar litografier. Det är en härlig hemsida du har. Nu ligger den bland mina favoriter.

Ha det gott och hälsa Ulla

Alexander Laine

48.

Hej Gebbe!

Tack för ett jättetrevligt studiebesök i din atelj´som vi från "gymnasiesärskolan Regnbågen" i Vätternskolan i Motala fick göra under vår temavecka "Bild och Form"

Emma, Anna, Camilla, Pierre och lärare

47.

Hej! Har besökt din utsällning flera ggr nu i helgen. Verkligen kul och myc ket fint att titta på!!! Mor instämmer och hälsar.

Ulla Voss

46.

Hei Gunnar!

We come to see your homepage and we like it very much! Say hello to Ulla and girls!

Ilma and Ivars, Latvia

45.

Tack för en jätterolig och stimulerande dag med konstlektioner, utställning och bandy! Du är så duktig och gör så fina bilder tycker alla barn och personal på Hestraskolan.

Hoppas vi ses igen!

44.

Hej Gebbe

Tack för tippset att titta på din hemsida. Den gav mig tillräckligt stoff och var mycket trevlig att besöka. Du är skicklig!

Eva Sonnert ( naturboken)

43.

Hey Gebbe!

My English is not good. I live in Ibbenburen in Germany and I found your name at a site from goggle.de

My name is Birgitta Gebbe. You have family in Germany? When I drive in holiday to Sweden than I come in your atelier. You have a nice homepage.

Thanks, Birgitta Gebbe

42.

Hej pappa!

Äntligen haft tid att gå in på din fina hemnsida och uppdatera mig lite - älskar att läsa din naturliga dagbok, dels för att du är en skrivar-begåvning(!) och dels för att det är härligt att få höra om hur våren gör framsteg öäven i Sverige! Vi ses om endast 3 veckor nu...

Stor kram från dottern i Sevilla i Spanien

41.

Hello.

I found the address of your homepage in the EBN. Very nice site and nice pictures of the country and the birds. I have visit Sweden twice but now I think I will go again to Sweden next year. Maybe I will visit your atelier. Sorry but my English is really bad.

Uli Dzieran, Germany

40.

Hej Gebbe!

Satt just och tittade på Nacka Stentrycks hemsida och hittade länk till din mycket ambitiösa hemsida.

Har varit och tryckt några liton hos John: Fjällripor och vintertjädrar. Hoppas att allt är bra med dig och att du har mycket jobb! Vi kanske ses på någon utställning i sommar. Själv har jag en separatutställning hos Anders på Galleri Z i höst. Ha det så bra!

Göran Boström, Offerdal

39.

Hej Gebbe. fick tipset av Janne att kolla in din dsida. Mycket fin och dina bilder på Agama imperialis ser nästan precis ut som de som jag har hemma i terrariet. De skisserna borde du göra flera av! Marocko verkar vara trevligt för oss herpetologer. Synd bara att Janne inte fick några bilder på Hjälmgeckon Geckonia chaqzalea som jag tjatat på honom om.

Johan Åhlund i Motala

38.

Hej Gebbe,

Helt underbara tavlor, såväl olja som akvareller. Fantastisk stämning och djup i tallmossen. Kommer gärna på besök och undervisning

Mvh Marianne

37.

Hej,

Är ute på nätet och letar efter ställen för min hemsida och hittade Din och jag tycker den är logisk och snygg.

Hälsning Yvonne Barusta

36.

Man tackar för en intressant och välgjord sajt på nätet. Konstnärslivet verkar inte helt fel...

Mvh Per Sandberg Piteå med starkt fågelintresse i norr.

35.

Fin gästbok. Det är alltid kul med gästböcker på hemsidor. Återigen vill jag berömma både konstverk och hemsida. Mycket bra jobbat! Bilderna känns levande.

Hälsningar Joakim Boman

34.

Mycket innehållsrik och trevlig hemsida. Fina tavlor

Hälsningar Gerhard Franzén

33.

Hej pappa,

Du har inte bara intresse för datorer och sånt. Du är proffsig på det också!. Det är den finaste hemsidan jag har sett men fråga inte hur många ( hur några) jag känner till. I alla fall är jag glad och stolt över att vara din dotter och du är min absoluta favoritkonstnär. Även objektivt sett.

Kram Karin!

32.

Alltid trevligt med kul proffsiga och lättnavigerade hemsidor. Litografierna är härliga!

Micke Bouveng

31.

Hej igen pappa!

Härlig sida och underbara reseskildringar som får till och med mej att vilja ge mig ut på fågelskådareresor. Jag är så stort över dej.

Kram Emma och Jakob

30.

Halloj morbror Gunnar!

Jag är imponerad. Vilket arbete du har lagt ner. Man blir intresserad och nyfiken att titta och man undrar hur du hinner med allt. Lockand reseskildriingar. Inte visste jag att "Mallis" hade mer än sol och bad att erbjuda...

Vackra bilder, målningar. jag blev lite fundersam först. konst på nätet. Men det känns levande och helt rätt. Lycka till med allt!

kram Jenny

29.

Ja det var snyggt jobbat!!

Göran Sarring

28.

Hej.

Kul att ses efter så många år. Trevlig och lättläst hemsida med fina bilder. Resorna kan i framtiden tillföras intressant stoff från en ca 10 dagars vistelse i och omkring Lake Bangweulu ( Zambia) och den våtmark som omger sjön. Om vi skulle komma dit någon gång skulle begreppet våtmark få en annan innebörd än det vi troligen menar med begreppet idag.

Hälsningar från en med hjärtat djupt i Tåkern-träsket

Janke Wilbäck

27.

Hej Gunnar,

Vi är hos Emma och Jakob i Kalmar. Tack för en fin utställning på nätet.Många hälsningar från oss

Brith och Lars-Erik Carlsson

26.

Goddagens!

Trodde att vi i Portnoys hade en häftig hemsida, men här ligger man ju i lä...

Vilket jobb alltså. jag är mäkta imponerad - inte bara av datorpulet utan kanske mer av alla bilder!

Kommer det nå´n berättelse om Irlands-resan snart?.

Jerry Silfver

25.

Hej Gebbe

Toppen snygg hemsida! Smakfull och intresseväckande.

Jag blev bara sittande alltför länge inatt och läste den trevliga dagboken. Både kul och lite tråkigt att läsa om allt som finns här på Skrapegården men som man missat p g a att man inte varit ute i friska luften så mycket.

Hälsningar Lars-Gunnar Almén, Ödeshög

24.

Hej Gebbe!

Fin hemsida. Länge sedan jag ringmärkte en skäggmes i Tåkern. 1975-76 tror jag det var. Kommer du ihåg gransångare vi fångade mitt i smällkalla vintern? Det torde ha varit en tristis. Själv bor jag i Kalmar sedan ett och ett halvt år. Utsikt över sundet.

Hälsningar

Björn Olsen

23.

Hej Gebbe!

Mycket trevlig hemsida. Måste vara mycket jobb bakom denna!! Kanske vi ses på skäret i höst?

Ha det bra.

Hälsningar

Jocke Gustafsson

22.

Hej Gebbe,

Jag har tittat på din hemsida nu och tycker väldigt mycket om den.

Eva Björkman

21.

Hallo Gunnar. Michael ist gut angekommen. Ihr auch?

Viele gruesse, Roswitha

 

20.

Hej Gebbe.

Gillar din hemsida. Ser fram mot att besöka dig i höst. Har du någon utställning på gång?

M v h Bengt Fredriksson i Götene

19.

Hej min vän!

Jag tog mig tid att kolla igenom din hemsida lite grand... mycket fin!

Kram Hawkey

18.

Hej pappa!

Här har det hänt en hel del sen sist jag var inne ser jag. Härlig sida! När jag saknar dig går jag bara in och tittar på dina bilder och läser det du har skrivit och då känns det som jag är nära dej igen. Kram!!

Emma i Kalmar

17.

Det är en kanonsida du har gjort. Jag får fördjupa mig någon dag. Glöm ej årets musikfest i Kvarnen Boet den 4/8 kl 19-24. Servering och tre goa band. Rock, Country och Rocka Billy.

Olle Schmidt, Boet så klart!

16.

Hej Gebbe!

Fin sida du har.

Jag känner det som min plikt att fylla ut din gästbok på samma sätt som du fylld ut våran. Hoppas allt är bra och att rabarberna blir stora i år.

Hej på dig. Hälsa familjen

Richard

15.

Gebbe,

Fantastic! I particularly like your swans.

Andy Birch

14.

Hej!
Jag var precis inne på din hemsida. Du har gjort otroligt vackra bilder, jag är speciellt förtjust i fåglarna.
 
Själv har jag en webbplats på Internet med gratis webbgrafik som folk kan ladda hem till sina hemsidor. Jag har ca 100 besökare per dag.
 
Anledningen till att jag skriver är att jag tänkte starta en ny kategori webgrafik på min webbplats där jag varje vecka gör ett nytt bakgrundsset ( med bakgrund och tillhörande knappar avgränsare mm.) Setet hade jag tänkt ska vara uppbyggt av en bild från svenska konstnärer eller andra duktiga tecknare/målare. Självklart kommer den sidan att innehålla en valfri liten text om vem bilden ursprungligen kommer ifrån och en länk till den hemsidan. Jag kan även tänka mig att signaturen får finnas med någonstans på grafiken.
 
Är detta intressant för dig? Hoppas att få höra ifrån dig.
MvH
Fanta (Åsa)

 

13.

Hej

Tack för en trevlig hemsida. Förra året i februari fick jag den lysande iden att börja måla akvarell. Jag har aldrig provat detta innan trots att jag fyller 60 om några dagar. Fåglar har alltid varit mitt intresse sedan barnsben. Nåväl, jag inhandlade på Göfab en ask akvarellfärger och i bokhandeln några bra penslar och ett par block papper och satta igång. Mitt första motiv blev en strandskata och resultatet visade att några större anlag och teknik hade jag inte. Men då tänkte jag, övning ger färdighet och började studera ämnet, köpte litteratur och började leta på internet. Då hittade jag din tävlingssida och den var ju helt perfekt, då den visade framtagningstekniken av en akvarell. Sedan dess har jag följt och försökt härma ditt sätt att arbeta. Resultaten är inte lysande, men det ger mig stor tillfredsställelse under tiden och har gett mig en helt annan inställning till konstnärer. Ni är fantastiskt duktiga som kan koppla hjärnans tanke genom penseln och fästa det på underlaget som ni ser det i ert inre. Jag fick en ide om att du borde sammanställa de redan gjorda tävlingsbilderna till en bok om konsten att måla fåglar i akvarell. Med lite utförliga anvisningar. Jag har hittat en bok av Sjöberg, men... Det svåra är faktiskt att göra bakgrunden och att inte få den att se som man målat med en fasadpensel. Det är också svårt att blanda färger. Ett tips, jag tror att du skulle sälja en hel del böcker i ämnet.

MVH

Douglas Eklöf

12.

Tack för den fina tavlan i decemberauktionen. Den var ännu finare i verkligheten. Jag är mycket nöjd.

M v h Dennis

11.


Fantastiskt! Nästan alla dagböcker som finns på nätet ser likadana ut, men inte din. Så totalt olik alla andra och därför otroligt fascinerande.

Önskar att jag kunde måla som du. Jag har en förmåga att skapa bilder av saker i huvudet, men när de ska komma ner på papper så blir jag så missnöjd när det inte ser ut som jag tänkt mig, så det slutar oftast med en hopknycklad papperstuss...

Kaja

10.


Hej, vilken otrolig aha-upplevelse! Jag talar här om om länken "resa7" och som jag hamnade på när jag sökte info om mynta och te i jakten på den ultimata informationen om Agadir/Marocko. En ovärderlig hjälp vid planeringen för min kommande trädgårdsreportageresa i början av februari till Agadir. Stor eloge. Ps - såg ni möjligtvis några svampar där nere? ds


Annika Eriksson9.

Hej Gebbe!
Hittade din hemsida av en slump och blev kvar i timmar.
Dina målningar är helt otroligt vackra och din naturliga dagbok mycket underhållande. Jag hoppas kunna besöka din ateljé så småningom och förhoppningsvis ta med mig något vackert hem.


Hälsningar Anette


8.

I feel quite interested in your work - in particular the aquarelles. There are only few artists like you in my opinion. I think art is a very important and powerfull way to explain and transmit why it is so important to protect nature - we need nature not only for clean air and water, but more importantly for our soul. I try myself to make aquarelles, first I was bird watching only and little by little I came to drawing, then aquarelle as a very beginner. So I appreciate what you create. It would be nice having artists like you coming to France and working on places where we need to protect nature - just to show that there is something interesting there, in France, why not in Dordogne. We have Peregrine falcons, Ravens, Bubo bubo, and many nice cliffs, and tourists (in summer) who would probably appreciate your work.
I think nature art is only at beginning and that it has to mature and that we need more. I would like to know your opinion on this.


J.-L. VERRIER
Member of LPO Aquitaine (Bird Protection association)

 

7.

Hej Gebbe
Helt underbara tavlor såväl olja som akvareller.
Fantastisk stämning och djup i tallmossen.
Kommer gärna på besök och undervisning.

Mvh
Marianne

6.

 
Your site is good because of the illustrations off course. What I loved about the site is the the friendly,comfortable feeling that one gets while browsing it. Like I have already said the illustrations are out of the top drawer.
Beeing from India, I think you should try some tropical birds for there are a few sights as beautiful as some of the birds that we get to see here.
Best of Luck.


Dr.K A Hussain

Bangalore, India

5.A great site Gebbe, keep up the good work.
All the best,

Eddie Chapman

4.Vad vackert du målar. Det var trevligt läsa din dagbok också. Fin hemsida.


Marita Olsson

 

3.

Hei Gebbe. 

Tusen Takk for et spennende år med fugle quiz. Jeg var så heldig å vinne konkuransen i sept. 2002. Det var en jette snygg snøugle. Har ikke gått så bra i år, men kommer sterkt i 2004. Håper du fortseter med dine fine sider. Godt nytt fugle år.

Hilsen Stein Ola

 

2.

Hej

Det är alltid lika intressant att läsa din dagbok. Jag jämför med mina iakttagelser vid Vätterns norra strand. Jag har fritidstorp i Stortorp, Harge, en udde i Vättern.http://nof.orebro.se/lokaler/09/ I söndags såg jag första lärkan, första bofinken, flera knipor, skäggdopping och så tofsviporna som uppvisningsflög. Härligt. Men jag saknar din tävling!!! Jag hoppas du kommer igång med den igen snart.

Bästa hälsningar. Lars Elmqvist

1.

Hej Gebbe!

I torsdags hade jag tur och otur. Gjorde en sväng runt Tåkern. Såg 5 arter gäss och några tundrasvanar, det var tursamt. Gjorde även en sväng till Ödeshög för att se om du var i ateljén. Mötte dej på väg från ateljén, du hade väl hunnit 100 m, det var otur. Missade dej således med några minuter. Jag tänkte höra lite om ditt målande - kommer auktionen på nätet att återuppstå den trevliga bildtävlingen har du utställning vid Kristi Him.f.dag målar du flera Indiska flygfän har du funderat på att avyttra några Indiska kungsfiskare kan du tänka dej att måla några av mina Indiska favoriter som beställningsjobb.

Vänligen Anders

PS När du fick massor med nysnö föll det inte en flinga här i Motala! DS
 

*